MSCPacific
Home    Beurskalender    Club projecten    Projecten van leden    Contact   Links   LoginHet stationsgebouw was van 1844 tot 1879 het eerste station van Brugge. Het werd steen voor steen afgebroken en terug opgetrokken in Ronse. Op die manier zou dit het derde oudste stationsgebouw ter wereld zijn. Het oudste nog actieve spoor-station staat in Melle: gebouwd tussen 1835 en 1837 en plechtig geopend op 22/09/1837.In Engeland staat het aller-oudste station ter wereld uit 1830, maar het werd sedert 1840 niet meer als station gebruikt maar als pakhuis. Een pittig detail : het station staat eigenlijk verkeerd, de voorkant is gelegen langs de kant van de sporen..

Fig: Het stationsgebouw van Ronse.

Een klein stations naambord voor wat een grote N spoor modelbaan moet worden. Kijk maar naar de foto's hieronder, dan heb je al een vermoeden van de lengte van de baan. Deze baan is nog volop in aanbouw en zal samen met de modelbaan "Louise-Marie" later één geheel vormen. Het wordt een getrouwe kopij van het station Ronse rond de jaren '50. Hieronder enkele foto's van de 'bouwwerf' en meteen ook een paar foto's van het nieuwe clublokaal. Uiteraard worden de foto's aangepast naarmate de werken vorderen.

Hieronder alvast het plan van Ronse. Dit kan u een eerste indruk geven over de omvang van deze baan. Weet ook dat ieder gebouw zelf gemaakt wordt, enkele zijn al afgewerkt. Hoeveel zelf gemaakte bomen er hier zullen op 'geplant' worden zal weerom fenomenaal zijn, ik schat op z'n minst evenveel als op Louise-Marie. We wachten in spanning de verdere afwerking af.

Fig: Het baanplan van Ronse. Door erop te klikken vergroot je het.

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash.


Tekst: Bernard Lambert
Foto's: Luc Goeminne, Bernard Lambert, Mattias Catry

Copyright © 2010 MSCPacific